За ГОГ И МАГОГ и днешните апокалиптични времена

Дяволът, Гог и Магог атакуват Свещения град. (руски ръкопис от 17-ти век)

В книгата на Езекиил има няколко пророчества. В глава 36-37 се предсказва, че Господ ще събере Израилевия дом и ще ги върне в собствената им земя. В продължение на 19 века еврейският народ е бил разпръснат по целия свят, а до 14 май 1948 г. не е имало държава Израел. Стих 21-22. "то кажи им: тъй казва Господ Бог: ето, Аз ще взема Израилевите синове измежду народите, между които се намират, ще ги събера отвред и ще ги доведа в тяхната земя. В тая земя, на планините Израилеви, Аз ще ги направя един народ, и един Цар ще бъде цар на всички тях, и не ще бъдат вече два народа и занапред вече не ще се делят на две царства."
 И веднага в гл. 38 се говори за войната на Гог от земята Магог, които Бог ще доведе от север, за да нападнат Израел и да го вразумят. Според еврейския историк Йосиф Флавий потомците на Магог са живели на север от Черно море /Скития/, в древността името "скити" се използва за означаване на всяко северно население. Същият предрича, че те ще образуват мощен съюз в края на дните. Тези твърдения се споделят от редица изследователи – и в далечното минало, и днес. В пророчеството на Езекиил се споменава (38:2) , че Гог е от земята Магог и княз на Рош, Мешех и Тувал.  В Европа първоначално хуните и техният предводител Атила са имали прозвището „бич Божий." След това във Византия под „княз на Рош" са подразбирали руснаците, оглавяващи ордите от евразийски номади, заплашващи с поробване западната общност. Още византийският историк Лъв Дякон прилага това обяснение във връзка с походите на Светослав срещу Византия. Според Езекил, тази инвазия ще направят хората, които живеят „далеч на север". Русия е страна, която е точно на север от Израел. "Рош" на иврит е със значение "глава", "началник", а самото библейско значение на думата, евреите оприличават с Русия, "княз на Русия".
Дори според руснаците думата на "Рош" в стих 3 на иврит се идентифицира с Русия, "Тувал" с Тбилиси или Тоболск, а "Мосох" с Москва, следователно Гог и Магог се отнася до Русия. Това е един от най-често поддържаните възгледи и се основава на различно тълкуване думата Рош на иврит (използвана като съществително, а не прилагателно), сходства в произношението на думите, и гръцкия превод на Рош, отнасящи се до племето на хора, което сега населява Русия.
В православния превод на Библията се споменава за Мешех, но в други преводи е наречено Мосох, най-вероятно оттам е произлязло името на Москва. Мосох, както Рош и Тувал са синове на Ефет и внуци на Ной. От тези трима братя произлизат славянските народи.
(Езекиил 38:1-6) "И биде към мене слово Господне: сине човешки, обърни лицето си към Гога в земя Магог, към княза на Рош, Мешех и Тувал, изречи против него пророчество и кажи: тъй говори Господ Бог: ето, Аз съм против тебе, Гоге, княже на Рош, Мешех и Тувал! Ще те върна и ще туря халка на твоите челюсти; ще изведа тебе и цялата твоя войска, коне и ездачи, всички добре въоръжени, голямо пълчище, в брони и с щитове, всички въоръжени с мечове, перси, етиопци и ливийци с тях, всички с щитове и в шлемове, Гомера с всичките му полкове, дома на Тогарма от северните предели, с всичките му полкове, много народи с тебе. Готви се и тъкми се, – ти и всичките твои пълчища, събрани при тебе, – и бъди им вожд. След много дни ти ще потрябваш; в последните години ще дойдеш в земя, избавена от меч, събрана измежду много народи, на Израилевите планини, които бяха дълго време запустели, но сега жителите ѝ ще бъдат възвърнати измежду народите, и те всички ще живеят безопасно. И ще се подигнеш като буря, ще тръгнеш като черен облак, за да покриеш земята, – ти и всички твои пълчища и много народи с тебе."   

  Има много теории за това кои ще се присъединят в тази бъдеща война срещу Израел освен Русия. В наше време вече със сигурност може да предположим кои народи ще се обединят против Израел, който започна мащабна война с масово изтребление на палестинците в ивицата Газа, в отговор на удара на Хамас. Дали случайно всичко започна на рождения ден на Путин, не вярвам.. Палестинците са използвали технически средства, които не могат да бъдат произведени от тях, нито от иранците. Тук се вижда "дългата ръка на Русия", както се изрази преди време проф. Чуков /български арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия Изток/.

Палестинците са използвали технически средства, които не могат да бъдат произведени от тях, нито от иранците. Счита се, че тук е дългата ръка на Русия

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2023/10/10/prof-chukov-rusiia-ima-pryst-v-atakite-sreshtu-izrael.585448


Палестинците са използвали технически средства, които не могат да бъдат произведени от тях, нито от иранците. Счита се, че тук е дългата ръка на Русия

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2023/10/10/prof-chukov-rusiia-ima-pryst-v-atakite-sreshtu-izrael.585448


Стих 5 описва следните народи: "..перси, етиопци и ливийци с тях, всички с щитове и в шлемове.."
- Персия в 539 г. пр. н. е. завладява  Вавилон. Иран се нарича Персия до 1935 г., когато името се променя в Иран, а след това на Ислямска република Иран през 1979 г. по време на иранската революция. Не е тайна, че Иран е враг на Израел и на Запада.
- Южна Африка е горещ поддръжник на палестинската кауза и е една от страните, които критикуват най-остро масираните и смъртоносни израелски бомбардировки в ивицата Газа. Подаде иск, в който обвинява Израел, че извършва „актове на геноцид срещу палестинския народ в Газа". Международният съд на ООН в Хага реши, че Израел трябва да предотврати извършването на геноцид в Газа, но не призова за прекратяване на огъня, което показа двойния стандарт на тази организация.
- Либия също призова ООН, като сравни Газа с концлагер. Русия се стреми да разшири военното си присъствие в източната част на Либия.
В пророчеството се говори за много народи, подкрепящи Гог,  Русия, Иран, Китай..., диктатурите се обединяват против Израел, САЩ и Запада. Бог изпраща едните да вразумят другите... Лошото е, че и едните и другите си мислят, че Бог е с тях, което превръща войната в религиозна.
Путин под лозунга на Православието, на война срещу злото и Антихриста. Нетаняху на война, в която Бог ще сложи край на враговете на Израел, оправдавайки геноцида над палестинците със стих от Стария Завет: "Тъй говори Господ Саваот: спомних си онова, което Амалик стори на Израиля, как той му се изпречи на пътя, когато тоя идеше из Египет; иди сега и порази Амалика (и Иерима) и изтреби всичко негово (не взимай за себе си нищо от тях, а унищожи и предай на заклятие всичко негово); не го щади, а предай на смърт от мъж до жена, от момък до кърмаче, от вол до овца, от камила до осел." (1 Царства15:2)  
Сцената изглежда е изградена вече за световна война, която ще доведе до голяма скръб и възход на Антихриста и неговото царство, и може да доведе до подписването на мирен договор с него. А кой ще е антихристът..., разбира се, че този, който спасява света от антихриста... Пропагандите му ще заблудят дори и най-вярващите християни... Това, което са казали светите отци за него, съм публикувала тук.

А, колкото до нас, българите...  

Всичките ни национални катастрофи се дължат на факта, че винаги, заставаме на губещата страна. И това не е случайно явно..

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки