ДВАДЕСЕТ И ДЕВЕТИ ДЕН

Размисли на християнина, посветени на АНГЕЛА ПАЗИТЕЛ 
за всеки ден през месеца
Свещените Писания и Творенията ни светите Отци ни разказват за Ангелите, които по чудесен начин се явявали на хора, които са благоугодили на Бога. Небесните духовеве са изпълвали свещеното жилище на Дева Марин в Назарет, те са Я съпровождали и навсякъде, във всичките Й пътища са се радвали да бъдат в Нейното свято присъствие.
Небесни духове са били спътници на Апостолите в техните далечни странствания по света, те са им довеждали избраниците, избавяли са ги от ръцете на враговете, предпазвали са ги от опасностите. Небесните духове са били със светите мъченици: когато мъчителите са ги извеждали на тържищата и пред народа са ги подлагали на различни мъчения, отсичали са им главите или са ги хвърляли на лютите зверове за изяждане, тогава сред тези ужаси те са били утешавани от Ангелите, които им сочели небето и са ги увенчавали с венци на безсмъртието. Ангели-пазители са се явявали на хората със свят живот при важни обстоятелства и при велики опасности. Със своите внушения те са предотвратявали злото, което неминуемо би могло да засегне тези хора.
Господи, с какъв прекрасен съюз на любовта Ти си съединил Твоите небесни и земни деца! Твоят дух, духът на любовта, благостта и премъдростта, животвори всички Твои избраници и ги съединява с връзките на взаимната християнска любов. Ти не забравяш бедните и нещастните, Ти не изоставяш немощните. Ти изпращаш Своите Ангели да помагат на своите братя, на земните странници. Те превръщат нашите скърби в предвкусване на небесните радости. По святи пътища Твоите Ангели ни водят към Теб и в Твоята любов ние намираме мир за душите си. Вразуми ни и укрепи в тези святи истини. Ти, Господи, си причината за всички блага. Ти възпламеняваш Ангелите с онази нежна любов, с която те взимат участие в нашите нужди - одушеви и нашите сърца с усещането за жива, истинска признателност за техните благодеяния, вдъхни в нас пламенна любов и съвършения и пълна готовност да следваме техните съвети и техните святи вдъхновения.

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки