ДВАДЕСЕТ И ПЕТИ ДЕН

Размисли на християнина, посветени на АНГЕЛА ПАЗИТЕЛ 
за всеки ден през месеца
На какво блаженство само се наслаждават християните, които вярват в закрилата на Ангелите-пазители! Бащата и майката се радват при мисълта, че Ангели пазят децата им. Родителите призовават в молитвите си тези Ангели и ги молят да им помогнат във важното и трудно дело на възпитаването на тяхното младо семейство. Благочестивата майка с молитва се обръща към Ангела-пазител на своя младенец и го моли той да я вразуми със своя съвет и вдъхновение - и тогава нищо не ѝ тежи: нито нощните тревоги, нито сърдечното страдание, нито непрекъснатите грижи. Ангелът подкрепя силите на майчината любов. Майката е убедена, че небесен дух пази люлката на нейното дете. Когато синът напуска дома на родителите си, майката, като възнася всеки ден молитви към неговия Ангел-пазител, се утешава с мисълта, че негов спътник е Ангелът, който го пази от всички опасности по пътя. Никой човек, в чиито гърди тупти сърце, не може да откаже на нежната майчина молба. Още повече твоите молитви, благочестива майко, винаги ще бъдат чувани от Ангелите-пазители на твоите деца. Моли Ангела на твоя син да отдалечи от слуха му думите на нечестивите хора и да запази в сърцето му чистотата на разбиранията. Моли Ангела на твоята дъщеря да я скрие под своя покров от стрелите на демона, от очите на прелъстителя, моли го сърцето ѝ да запази ангелската си невинност. Молете се, нещастни майки, молете се за децата си, които са паднали в безчестие, и Ангелът Господен ще ги изтръгне от ноктите на врага и ще ги върне в Христовото стадо. Молете се, когато се събирате заедно сутрин или вечер, молете се на Вашите ангели и те ще предадат вашите молитви на милосърдния Бог.
И вие, братя и сестри, които сте получили живот в утробата на една и съща майка, искате също така заедно да живеете в Божиите недра - молете се на вашите Ангели-пазители и всичките живейте в съгласие и единодушие. Вие, деца, които така нежно обичате своя баща и своята благочестива майка, молете се на техните Ангели- пазители - по този начин ще им платите за всичкото добро, което те са ви сторили и благодарение ходатайството на техните Ангели ще наситите душата им с даровете на Божествената благодат. Когато смъртта прекъсне нишката на живота на тези, които са ви дали живот, не преставайте и тогава да се молите на техните Ангели. По вашата молитва Ангелите ще ги защитят от адските сили, ще ги утешат със сладката надежда за блажен живот и, когато дойде смъртният час, ще ги заведат на небето - и тази мисъл извънредно много ще утеши сърцето ви във вашата скръб.
Вие, които сте съединени с връзките на приятелството, молете Ангелите, които бдят над хората, които вие обичате и те ще свържат сърцата ви в единомислие. Когато посетите някого в дома му, поклонете се на неговия Ангел-пазител и той в отговор ще ви даде своето благословение. Ако имате работа с някой човек, обърнете се към неговия Ангел, който ще предразположи неговото сърце да ви изслуша. Ако имаш работа с твоя враг, помоли се на неговия Ангел да укроти гнева, вълнуващ сърцето му.
О, вие Ангели-пазители, посланици на небесното милосърдие, благоволете всички нас да ни въведете в славата Божия!
Ангели на пастирите на Христовото стадо, въодушевете ги с благочестива ревност, нека техният път бъде свят и нека ги последват християнските народи!
Ангели на благочестивите души, Ангели на светите обители, приемете моето славословие, моето благодарение и молитва!
Ангели на нещастните грешници, удържете ги на края на пропастта, избавете ги от примката на адския мъчител, покажете милосърдие към тези заблудени братя!
Ангели на немощните и скръбните, утешете моите братя, наситете техния глад с хляба на Божествената благодат! Ангели на умиращите, спасете душите на вярващите в Иисуса Христа, защитете ги в последната им битка с врага и тържествуващо ги възведете на небето!
Ангели на нашите бащи и майки, влейте в сърцата им обилните струи на Божиите благословения, за да се сподобят и те заедно с децата си с Царството небесно!
Ангели-пазители на нашите братя и сестри, благословете ги, изпратете им всички блага, напътствайте ги към истинския път! Ангели-пазители на нашите приятели, запазете в сърца ни нежните чувства на обич, дайте ни сила да си помагаме един на друг за достигането на свят живот, за да можем вечно да се обичаме!
Превод от руски: Лалка Тодорова, изд. "ВИТЕЗДА"

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки