ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИ ДЕН

Размисли на християнина, посветени на АНГЕЛА ПАЗИТЕЛ 
за всеки ден през месеца
Всички Ангели са наши благотворители. Те непрестанно се молят на Всевишния за нашето спасение. Те се имат за наши братя, като виждат в сърцето на нашия небесен Отец безкрайната любов към нас и като се убеждават, че Господ ни е отредил и на нас заедно с тях място в Своето Царство. Макар че не всички биват изпращани за наши пазители, все пак ние можем всичките да ги молим да ходатайстват, да ни се изпратят Божиите благословения. Дори и Серафимът ще бъде внимателен към твоята смирена молитва, дори и Херувимът с готовност ще ходатайства пред Господа за теб. Затова ти ще можеш да се надяваш на застъпничеството на всичките. Като знаеш, че цяла вечност ще трябва да живееш в това общество, побързай и започни да беседваш с тях. За тази цел мислено се пренеси в небесната обител, разбери величието на твоето блаженство, вслушай се във възхитителните ангелски песни! Тогава твоето сърце ще пламне от желание за небесно блаженство и ти неотстъпно ще молиш Ангелите да те изведат от земната тъмница.
Не случайно Господ е направил твое достояние имената на Своите трима върховни Ангела: Гавриил, Рафаил и Михаил. Той е искал да ти покаже, как да им се молиш, желаейки помощ от тях. Гавриил означава сила Божия. Когато го молим, ние сме като дете, което се крие зад щита на могъщ войвода. Освен това колко многобройни са твоите страдания! Безчислени са твоите телесни и душевни немощи. Обърни се тогава с молитва към Рафаил - той е Божие лечение на всички злини и утешение при всички скърби на твоята душа. А Михаил е вожд на небесното войнство. Колко многозначително е неговото име! То означава кой е като Бог. Със знамението и силата на тези слова той е поразил Денница. Напиши тези думи върху твоето знаме и с него ти ще победиш своите врагове. Когато страстите те повлекат към зло, когато те прелъстят порочните удоволствия, когато светът започне да те съблазнява, заедно с Архангела кажи: "Кой е като Бог?" и възнеси към Господа молитвените чувства на твоето сърце:
Господи Боже наш, Който си наредил чудесният чин служение на Ангелите, благоволи по Твоята безкрайна благост да ни изпратиш Ангели-пазители в тази долина на страдания и бедствия, та като сме под тяхната закрила, да не се приближи към нас врагът, който търси как да погуби душата ни!
Превод от руски: Лалка Тодорова, изд. "ВИТЕЗДА"

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки