ОСМИ ДЕН

Размисли на християнина, посветени на АНГЕЛА ПАЗИТЕЛ 
за всеки ден през месеца

Врагът те изкушава, светът те прелъстява със своите съблазни, страстите не те оставят на мира. Но ако ти не постъпваш като някакъв слабодушен воин, който изневерява на дълга си, а напротив - ако твърдо решиш да воюваш, да не се оставяш да те пленят и да жертваш дори и живота си, то бъди сигурен, че и всичките сили на ада няма да ти надвият. Потърси защитата на своя Ангел и ти всичко ще превъзмогнеш. Могъществото и силата, които Бог му е дал, са от таково естество, че всичко му се покорява, всичко му се подчинява. Когато Господ определя целта, Той посочва и средствата за нейното постигане. Когато Бог е пратил Ангел да те пази и защитава, Той в същото време му е дал и сила да надвива всички твои врагове. Царят, като праща воина да се сражава, го въоръжава с воински доспехи, връчва му остър меч и воинът полетява срещу враговете. Така и Ангелът Господен, облечен в небесното всеоръжие, с пламенен меч в ръце, идва при теб и простира над теб своя защитен покров. Дори и целия свят да се надигне срещу теб, от какво има да се страхуваш? Нима забрави тържествения преход на синовете на Израиля между вълните на Червено море, техните победи над враговете им, техното встъпване в обещаната земя? Тях ги е предвождал Ангел Господен. Също така могъщ е и твоят Ангел, когато ходатайства за теб пред Божието милосърдие. Като те опазва от опасности и беди, той в същото време предстои пред Господа и Му се моли за твоите нужди. Небесният Отец никога не ще откаже на Ангела, който Го умолява.
Това е твоят защитник - могъщ и силен със своите лични достойнства, могъщ със силата, дадена му от Бога, могъщ с молитвите, които издига към Всевишния. Старай се завинаги да запазиш неговата любов и покровителство, под неговата закрила ти можеш да бъдеш в безопасност. Хиляди ще паднат отдясно и отляво на тебе, но смъртоносните стрели не ще те приближат, защото Ангел-пазител те е покрил със своя щит. О, нещастни, изоставен от всички, човече! Не се страхувай от хорските гонения; сираче, захвърлено и забравено в мизерия, не унивай в твоята мъка; свенлива девице, която си се посветила на Христа, наслаждавай се на спокойствието на твоята невинна душа - Ангел Божи ви пази под своето крило. Посветете му вашите чисти сърца, нека живата вяра проникне и изпълни с радост вашите души, обърнете се към Ангела-пазител и му кажете:
О, мой свети Ангеле, мой благотворителю и защитниче! Аз прибягвам към твоето милосърдие, пази ме под твоя свят покров през всички дни на моя живот и даже при смъртния ми час. На теб аз поверявам душата и тялото си, надеждите и утешенията си, грижите и скърбите си, моя живот и края на моя живот. Нека твоят разум и твоята воля да бъдат закон за моите мисли и деяния, та да изпълня волята на моя Господ Иисус Христос, Който царства с Отца и Светия Дух и во веки веков. Амин.
Превод от руски: Лалка Тодорова, изд. "ВИТЕЗДА"

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки