Чудо- по истински случай

Посвещавам на татко и баба

Беше неделя, на брега стояха майка и нейното малко дете. Чувах разговора им... Детето каза: „ Мамо, знаеш ли днес в храма едно бяло гълъбче кацаше ту на моето рамо, ту на рамото на свещеника. Беше толкова хубаво, нали по-често ще ме водиш там?” Майката кимна утвърдително и се усмихна. Тя не беше вярваща жена, но всяка неделя по традиция семейството на мъжа ѝ ходеше на църква. Малкото детенце беше толкова красиво, като ангелче. Неговата баба често му разказваше за Бог и му четеше от Библията.
Бяха почнали Великденските пости. Свекървата готвеше постно, но снахата не спазваше постите и често се случваше на масата да има постно и не постно ядене. Веднъж както бяха на масата и се канеха да ядат детето се обади: ”Мамо, моля те сипи ми от на баба яденето, защото във вашето има червеи и буболечки” Майката с недоумение погледна мъжа си и се замисли... ”Дали не беше така, защото тяхното ядене не беше постно? Може би детето вижда това, което ние не можем да видим!” Тази мисъл се загнезди дълбоко в ума ѝ и не ѝ даваше мира.
Веднъж щяха да ходят на забава и майката дълго се контеше пред огледалото. Решеше косата си и червеше устните си. Детето стоеше близо до нея и я гледаше. Внезапно промълви: ”Мамо, ако знаеш каква змия те ближе по устните няма повече да си слагаш това.” Майката остави червилото и погледна детето си. „Наистина ли виждаш всичко това, о, аз грешната съм за окайване Господи, прости ми!”
От този ден нататък майката коренно се промени. Захвърли хубавите си тоалети и красиви шапки и започна да се облича скромно. Единствената ѝ грижа беше как да помогне на ближните си. Семейството им отделяха от средствата си и помагаха на църкви и манастири. Най-добрите ѝ приятелки станаха монахините от близкия манастир с които тя се молеше заедно. Къщата ѝ се превърна в Аврамов дом, винаги отворен за расоносци, и бедни хора. След известно време Бог я прибра и упокои душата ѝ в Царството Небесно. 
Грета Костова-Бабулкова
Разказите на морето

Няма коментари:

Ако ви харесва блога може да ме подкрепите с дарение

Описание Сума
Дарение BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

Чрез PayPal в евро

Сметка за дарения- Банка ДСК IBAN BG81STSA93000010949641 BIC: STSABGSF Титуляр: Грета Стефанова Костова-Бабулкова