ЗА ПРЕСВЕТАТА ВЛАДИЧИЦА НАША БОГОРОДИЦА

Пресвета Богородица- майката Божия, майка на всички хора и наша Застъпница пред Бога. Колко много сме ѝ задължени. Колко молитви нашата Владичица е отправила за нас грешните. Тя като майка се грижи за нас и ни държи под своя покров. 
Пресвета Богородица стои по-високо в йерархията от архангелите и ангелите, защото имайки човешка природа тя е живеела ангелоподобно на земята, което е изключително трудно. Тя, носейки Бога в сърцето си е била най-вярната негова рабиня.
Смирението ѝ е най-хубавата ѝ окраса. То я издига сред всички хора и я прави Божия избраница, Божия майка. Тя отговаря на архангел Гавраил при Благовещението:"Ето рабинята Господня, нека ми бъде по думата ти".
Затова нека всички ние-хората в трудности и скърби да се обръщаме молитвено към Нея. Тя ще ни утеши, ще ни помогне, ще се застъпи за нас пред Своя Син. Като жени и майки нека се обръщаме с молитва за своите деца към Света Богородица, която като Майка най-добре разбира майчинските чувства и тревоги.
Не наскърбяваме ли със своите постъпки Божията майка постоянно? Не разпъваме ли ежедневно нейния Син на кръста с нашите грехове. Но Господ по ходатайството на Св. Богородица е милостив към нас. Трябва да сме благодарни, че имаме такава Застъпница пред Бога. Нека се обърнем към Нея и ѝ искаме прошка. Нека се помолим от сърце да бъде во веки наша Застъпница и ни помага в делото на нашето спасение!
Пресвета Владичице Богородице спаси нас!

Няма коментари:

Ако ви харесва блога може да ме подкрепите с дарение

Описание Сума
Дарение BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

Чрез PayPal в евро

Сметка за дарения- Банка ДСК IBAN BG81STSA93000010949641 BIC: STSABGSF Титуляр: Грета Стефанова Костова-Бабулкова