ЗА ПРЕСВЕТАТА ВЛАДИЧИЦА НАША БОГОРОДИЦА

Пресвета Богородица- майката Божия, майка на всички хора и наша Застъпница пред Бога. Колко много сме ѝ задължени. Колко молитви нашата Владичица е отправила за нас грешните. Тя като майка се грижи за нас и ни държи под своя покров. 
Пресвета Богородица стои по-високо в йерархията от архангелите и ангелите, защото имайки човешка природа тя е живеела ангелоподобно на земята, което е изключително трудно. Тя, носейки Бога в сърцето си е била най-вярната негова рабиня.
Смирението ѝ е най-хубавата ѝ окраса. То я издига сред всички хора и я прави Божия избраница, Божия майка. Тя отговаря на архангел Гавраил при Благовещението:"Ето рабинята Господня, нека ми бъде по думата ти".
Затова нека всички ние-хората в трудности и скърби да се обръщаме молитвено към Нея. Тя ще ни утеши, ще ни помогне, ще се застъпи за нас пред Своя Син. Като жени и майки нека се обръщаме с молитва за своите деца към Света Богородица, която като Майка най-добре разбира майчинските чувства и тревоги.
Не наскърбяваме ли със своите постъпки Божията майка постоянно? Не разпъваме ли ежедневно нейния Син на кръста с нашите грехове. Но Господ по ходатайството на Св. Богородица е милостив към нас. Трябва да сме благодарни, че имаме такава Застъпница пред Бога. Нека се обърнем към Нея и ѝ искаме прошка. Нека се помолим от сърце да бъде во веки наша Застъпница и ни помага в делото на нашето спасение!
Пресвета Владичице Богородице спаси нас!

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки