ЖИВОТЪТ НИ Е ЕДИН КРЪСТ

Животът на човек е един голям кръст върху който той е разпнат. Всеки си има свой кръст, който символизира страданията, мъките болестите през които минава човек през живота си. Трябва всички да сме като благоразумния разбойник- да се каем и да имаме надежда, че Бог не ще ни остави. Не трябва да роптаем като неблагоразумния разбойник и да упрекваме Господ. Кръстовете на някои хора са по-тежки, на други по-леки, в зависимост от силите ни. Господ преценява какъв кръст да даде на всеки, за да го доведе до спасение! Ние сме немощни и без Него не ще се справим в трудностите и несгодите. А Той като види, че имаме вяра, надежда, любов, усърдие и искрено покаяние - ни помага и ние чувстваме осезателно Неговата помощ. Успеем ли да удържим до края тежината на кръста си ще бъдем спасени! Не всеки обаче избира трудния и трънлив път към спасението. Повечето избират лесния, широкия път, който води до бездната. Хората казват- един път се живее! Да, действително тези, които казват така ще живеят един път-тук на земята и ще умрат за Вечността! Защото Вечният живот не се дава лесно. Той трябва да се заслужи, както се заслужава награда. Много труд и усилия  се изисква да положиш за да бъдеш от наградените. Господ да ни дава сили да понесем кръстовете си без ропот, с голямо търпение и да ги занесем до края на нашия земен живот, за да получим наградата за нашия труд, а именно Вечния живот в Царството Небесно! Амин. 

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки