ИЗКУШЕНИЯТА В ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА

Болести, скърби това е дадено на нас- християните от последните времена. Тяхното преодоляване става само със смиреномъдрие, търпение и покаяние посредством Божията помощ. В този свят на човешка гордост и тщеславие е трудно да се смири човек освен чрез болест или скръб. Но дори и тогава човек не се смирява, а се озлобява. Вече дори болестта не може да ни смири. Ние не гледаме на болестта по християнски, а по светски. Ние страдаме и в същото време роптаем срещу страданието, упрекваме Бог, негодуваме срещу Божия Промисъл. Смиреното търпение на всичко, което ни се изпраща е това от което се нуждаем за да спасим душата си. Какво друго ни остава в тези антихристови времена, за да се спасим?Подвизите биха ни възгордели, защото вече няма смиреномъдрие или много рядко се среща. Именно безропотното търпение на болестите и скърбите ще ни доведат до спасение. Те единствено биха ни научили на смирение и търпение, ако ние сме достатъчно мъдри за да  се поучим от урока, който Бог ни дава. Но хората, често се отричаме от Господ точно в този момент на скръб, обръщаме Му гръб и правим най-голямата си грешка. Нека не забравяме, че скръбта понесена по християнски е двойно по-лека, защото Бог е до нас и ни помага. Не трябва да се отричаме и да отстъпваме от Господ! Отстъплението на хората от Бога започва от отстъплението на всеки човек поотделно от Бог! 

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки