ЗА СУЕТАТА

Суета, всичко е суета! Животът ни в света е суета и ние се суетим за хиляди неща. Сърцето ни се суети, мислите се суетят, животът ни е суета. Тя ни хваща в примките си, омотава ни, така че не можем да дишаме. Дрехите, къщата, яденето и много др. са в списъка ѝ. Тя ни кара да бъдем педантични във всичко, къщата да е изчистена, яденето наготвено вкусно, да си купим нова дрешка, нови обувки, да отидем на море, на почивка. Суетата е залегнала толкова дълбоко в нас, че ние дори и не подозираме за нея, а смятаме, че всичко това е нормално. Но ние не спираме до нормалното, а излизаме извън неговите предели.
"Марто, Марто, напразно се суетиш, защото Мария избра по-добрата част." - казва Господ. Марта се е суетяла при посрещането на Господ, тъй като е знаела, че е скъп гост. Тя е искала да Му прислужи както трябва, да Му поднесе най-хубавото ядене. Но Той не зачита това, а точно обратното. Смята за по-добро това, да застане като Мария до Него и да Го слуша как говори. Да бъдем духом с Него и да Го следваме, като забравим житейските си грижи. Ето такива трябва да бъдем и ние!
Да приемем Господ в сърцата си и да сме с Него непрестанно чрез молитвата. Мислите ни да бъдат Нему покорени. Умът ни да бъде покорен на духа. Мислите ни за нова кола, нова къща и т. н., трябва да бъдат заменени с мислите как да направим душата си нова, да я обновим по Божий образ и подобие. 
Дай Боже най-накрая да успеем да се сподобим с награда за нашия труд, а именно да се насладим на Вечното блаженство в Царството Небесно! Амин.

Няма коментари:

Ако Ви харесват моите публикации, подкрепете ме с дарение-
Описание Сума
Дарение BGN