ЗА СУЕТАТА

Суета, всичко е суета! Животът ни в света е суета и ние се суетим за хиляди неща. Сърцето ни се суети, мислите се суетят, животът ни е суета. Тя ни хваща в примките си, омотава ни, така че не можем да дишаме. Дрехите, къщата, яденето и много др. са в списъка ѝ. Тя ни кара да бъдем педантични във всичко, къщата да е изчистена, яденето наготвено вкусно, да си купим нова дрешка, нови обувки, да отидем на море, на почивка. Суетата е залегнала толкова дълбоко в нас, че ние дори и не подозираме за нея, а смятаме, че всичко това е нормално. Но ние не спираме до нормалното, а излизаме извън неговите предели.
"Марто, Марто, напразно се суетиш, защото Мария избра по-добрата част." - казва Господ. Марта се е суетяла при посрещането на Господ, тъй като е знаела, че е скъп гост. Тя е искала да Му прислужи както трябва, да Му поднесе най-хубавото ядене. Но Той не зачита това, а точно обратното. Смята за по-добро това, да застане като Мария до Него и да Го слуша как говори. Да бъдем духом с Него и да Го следваме, като забравим житейските си грижи. Ето такива трябва да бъдем и ние!
Да приемем Господ в сърцата си и да сме с Него непрестанно чрез молитвата. Мислите ни да бъдат Нему покорени. Умът ни да бъде покорен на духа. Мислите ни за нова кола, нова къща и т. н., трябва да бъдат заменени с мислите как да направим душата си нова, да я обновим по Божий образ и подобие. 
Дай Боже най-накрая да успеем да се сподобим с награда за нашия труд, а именно да се насладим на Вечното блаженство в Царството Небесно! Амин.

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки