ЗА ТЪРПЕНИЕТО

 "Търпи и ще се спасиш". Колко са верни тези слова! Търпението като християнска добродетел е неотлъчно свързана със смирението. Търпейки всичко християнинът всъщност се смирява. Само смиреният  може да търпи безропотно  скърби, болести и всякакви несгоди. Търпението произхожда от смирението. Смиреният човек знае, че е най-грешен и всичко, което му се случва е заслужено, както казва Блаженият Йов-"Господ даде, Господ взе."
Много важно е да знаем, че всичко, което ни се случва на този свят е Божия воля за нас грешните. Господ допуска с нас да се случи това, което ни е най-полезно, което ще бъде най-спасително за нас. Ние не можем да разберем и да проникнем в дълбините на Божия промисъл. Понякога си мислим, че дадено нещо е полезно за нас, а то всъщност е вредно- Бог знае най-добре кое е полезно за нашата душа.. Затова ние трябва да търпим безропотно всичко, което ни се случва и трябва да знаем, че всичко е за наше добро. Търпейки безропотно болести, скърби, несгоди до края на земния си живот, ние ще се сподобим с Небесния. Затова Господ е казал: "Дойдете вие, всички обременени и аз ще ви успокоя". Земният ни живот е всъщност една стълба към Небесния, ако я изкачим без да се уморим, бавно, но славно, без да се уплашим от височината ѝ ще стигнем до Господ. Понякога е трудно, бих казала много трудно да се изтърпят скърбите но лесно не се влиза в Царството Небесно. Трябва да го заслужим, да се уподобим на нашия Господ във всичко, да не се колебаем да занесем кръста си, макар и тежък до последното стъпало!
Казано е, че в последните времена хората ще се спасяват с търпение на скърбите, болестите и други несгоди, свързани с тези безбожни времена.
Но "Който претърпи докрай, ще бъде спасен."(Мат.10:22)!

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки