МЕЧТАТЕЛ

Като всеки юноша и той беше мечтател. Много често идваше на брега и взирайки се дълго в безпределния хоризонт стоеше безмълвен. Като че ли се пренасяше в един друг свят, по-добър, по-човечен и по-красив. Мечтите му се рееха в простора и го караха от време на време да се усмихва... Мечтаеше си не за пари, ни за слава, а за истинска любов, за живот не подчинен на материалното, а на духовното. Мечтаеше си да бъде полезен на този свят, да помага на хората и да вижда радостта в техните очи. Искаше да промени света, да го направи по-добър и даде всичко от себе си за хората.. Точно затова реши да влезе в политиката и да направи мечтите си реалност. Беше чист младеж, все още не видял лошото в този свят, наивен в своите мечти. Наивността му беше толкова голяма, че си мечтаеше да промени към по-добро съдбата на своята страна. Но както казали хората „Една птичка пролет не прави“.
Отначало  всички се съгласяваха с него, но промяната не беше лесен процес. Тя трябваше да започне първо от хората, от техните души и сърца. Трудно е човек да загърби своите страсти и да се бори със самия себе си. Беше по-лесно да се живее сред охолство и пари, далече от чуждите мъки и страдания. Видя цялата пошлост на политиката, в която хора като него не можеха да съществуват. Чистите му идеали нямаха място между мръсните ризи на политиците. Опитаха се да го направят един от тях, но като не можаха решиха да го елиминират. Първо го заплашваха и след като не можаха да го уплашат решиха да действат по-твърдо. Една сутрин в тишината се чу изстрел... Като убита птица падна на земята той. Последните му думи бяха: „Борих се и направих всичко по силите си, не се предадох...“
В лицето на този мечтател всички виждаха герой и той остана в паметта на хората.  А представете си ако всички бяхме като него, каква промяна щеше да бъде само! Нека всеки погледне в себе си и види своите грешки и лоши черти, защото от там започва промяната. Нека промени първо себе си! Колко добър щеше да бъде светът, ако всички бяхме по-добри! 
Грета Бабулкова

Няма коментари:

Ако ви харесва блога може да ме подкрепите с дарение

Описание Сума
Дарение BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

Чрез PayPal в евро

Сметка за дарения- Банка ДСК IBAN BG81STSA93000010949641 BIC: STSABGSF Титуляр: Грета Стефанова Костова-Бабулкова