МЕЧТАТЕЛ


Като всеки юноша и той беше мечтател. Много често идваше на брега и взирайки се дълго в безпределния хоризонт стоеше безмълвен. Като че ли се пренасяше в един друг свят, по-добър, по-човечен и по-красив. Мечтите му се рееха в простора и го караха от време на време да се усмихва. Мечтаеше си не за пари, ни за слава, а за истинска любов, за живот не подчинен на материалното, а на духовното. Мечтаеше си да бъде полезен на този свят, да помага на хората и да вижда радостта в техните очи. Искаше да промени света, да го направи по-добър и даде всичко от себе си за хората. Вярваше в Бог и вярата му носеше утешение.
Ненадейно реши да влезе в политиката и да направи мечтите си реалност. Беше чист младеж, все още не видял лошото в този свят, наивен в своите мечти. Наивността му беше толкова голяма, че си мечтаеше да промени към по-добро съдбата на своята страна. Но както казали хората „Една птичка пролет не прави“. Отначало  всички се съгласяваха с него, но промяната не беше лесен процес. Тя трябваше да започне първо от хората, от техните души и сърца. Трудно е човек да загърби своите страсти и да се бори със самия себе си. Беше по-лесно да се живее сред охолство и пари, далече от чуждите мъки и страдания. Видя цялата пошлост на политиката, в която хора като него не можеха да съществуват. Чистите му идеали нямаха място между мръсните ризи на политиците. Опитаха се да го направят един от тях, но като не можаха решиха да го елиминират. Първо го заплашваха и след като не можаха да го уплашат решиха да действат по-твърдо. Една сутрин в тишината се чу изстрел... Като убита птица падна на земята той. Последните му думи бяха: „Борих се и направих всичко по силите си и не се предадох.“ В лицето на този младеж всички виждаха герой и той остана в паметта на хората. Каква по-достойна смърт от тази да умреш за своите идеали и ценности! А представете си ако всички бяхме като него, каква промяна щеше да бъде само! Нека всеки погледне в себе си и види своите грешки и лоши черти, защото от там започва промяната. Нека променим първо себе си! Промяната към добро започва от самите нас!
Грета Бабулкова

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки