СТРАДАНИЯТА- ПЪТ КЪМ ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО

Какво са нашите страдания в сравнение със страданията на мъчениците. Ние търпим болести и скърби, а те са търпели жестоки мъчения и до последно са оставали верни Господу! Нека се поучим от търпението им! Нека се поучим от вярата им! Днес ние не можем да изтърпим дори една болест....та какво остава за мъчения. Но как ще се спасим, как ще заслужим Царството Небесно! Трябва да се научим да търпим безропотно всички болести и скърби, ето така ще се удостоим и ние с мъченически венец. В нашите антихристови времена на топло-хладност към вярата и това търпение ще ни се зачете. Защото днешните хора сме слаби духом, невярващи с цялото си сърце. Та ние сме полуезичници, правещи се на християни или християни само на думи, но не и на дела! Господ и Светите христови Мъченици нека ни дават сили в мъченическия ни подвиг....в името на Христовата вяра. Издържим ли докрай ще бъдем спасени!
Господ изпитва рабите си и ги пречиства в скърби и страдания, подобно на Праведния Йов дали те ще Му останат верни или ще го похулят. Трудно е за нас-хората да разберем Божия Промисъл, защото не сме духовни, а земни. Свързани сме с материалното, земното, с плътта..., а не с духовното, небесното, с душата. Затова роптаем при скърби и страдания, не можем да ги търпим и униваме, защото не сме духовни и не виждаме скърбите си с духовните си очи, а ги виждаме само с телесните. Вместо да се радваме на тези изпитания, които Господ ни изпраща..ние скърбим. Та Той ни призовава чрез тях към Царството Небесно и иска да ни запише в Книгата на живота, а ние какво правим-сами отхвърляме даровете, които ни поднася Бог и се лишаваме завинаги от тях. Господи отвори духовните ни очи, за да виждаме смисълът на страданията в живота си. Душата на всеки човек е прозорец към Царството Небесно и същевременно към Ада. Но с Твоята помощ Господи нека повече прозорци гледат към Твоето Небесно Царство! Нека оценим смисълът на болестите и страданията и ги понасяме мъжествено с упование в Бога!

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки