ДОБРИЯТ ЧОВЕК


Сигурно много пъти сте се питали: „Защо добрите хора винаги първи си отиват от този свят?“ Та ето, сега ще ви разкажа за един добър човек, който наскоро Господ взе при себе си. Той беше надарен с изключителна душа, направо ангелска. Обичаше ближния като себе си, беше готов винаги на саможертва. Целият негов живот беше една саможертва в името на другите. Още от малък беше научен да обича хората, чрез примера на родителите си, които бяха християни. Те винаги му казваха, че истинският християнин трябва да обича с цялото си сърце своя ближен, дори враговете си трябва да обича. Когато едно дете израсне с тази мисъл, то в него не ще намери място егоизма и себелюбието. Този човек обичаха всички, защото те виждаха неговата жертвоготовност във всеки един момент. Със своя пример той беше заразил не един, а мнозина. Често казваше: „Помогни на някого, за да ти помогне и Господ на теб!“ Своята доброта той не осъзнаваше и не се възгордяваше, а мислеше, че е негово християнско задължение да помогне на човек в трудност. Дори пазеше в тайна повечето от своите добри дела, като смяташе, че за християнина не е полезно да го хвалят. Но въпреки това, не оставаше скрито доброто, което вършеше. Хората бяха благодарни и не знаеха по какъв начин да изразят своята благодарност, освен като разгласят доброто дело, което им бе сторено.
Един ден обаче всички бяха потресени от новината, че този добър човек е загинал при нелеп инцидент, опитвайки се да спаси друг човешки живот. Много сърца се натъжиха и се питаха защо точно той, най-добрият, трябваше да си отиде от този свят. Божият промисъл е недостижим за нас хората! Но това, което е трудно разбираемо за нас е, че Господ обича хората и им желае най-доброто, а то е, да пребъдат с Него в Царството Небесно, където няма ни мъка, ни печал... За безсмъртната човешка душа няма по-голяма награда от тая! Когато човек е подготвен чрез своите дела на земята и заслужава тази награда, Господ му я дава, като го взема при себе си. Затова добрите хора, Господ взема по-рано, като им спестява всички трудности на земния живот и ги дарява с най-голямата награда Царството Небесно!
Грета Бабулкова

1 коментар:

Unknown каза...

Това успокоява душите на близките. Поучително и утешаващо.

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки