НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО

«Не си събирайте съкровища на земята, където молец и ръжда ги разяждат и където крадци подкопават и крадат. А си събирайте съкровища на небето, където молец и ръжда не ги разяждат и където крадци не подкопават, нито крадат; защото, където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.»
Целта на нашия живот е да придобием Царството Божие, вечния живот. Нашите души са безсмъртни и жадуват за безсмъртието. Същността на човека е неговата душа. Всичко, което определя човека се крие там. Тялото е само обвивка на душата. Когато напуснем материалния, земния свят ние ще живеем чрез душите си в нематериалния свят. Който не вярва в живота след смъртта, значи не вярва в Господ. Нашата православна вяра се крепи имено на вярата във възкресението, на вярата в живота след смъртта. Затова душата е най-ценното нещо, което притежава човек, най-голямото му богатство. Само душата остава след смъртта на човека, нищо друго не може да се пренесе в нематериалния свят. Имено затова човек би трябвало да се грижи не толкова за тялото, а най-вече за своята душа. Да я държи чиста от грехове и да я обкичва с добродетели. Бог помага на хората, които желаят да придобият чиста и свята душа. Както желязото се кове в огън, така и нашите души Господ очиства чрез скърби и страдания.
Трудно е да опазим това наше съкровище, това наше богатство сред морето от съблазни и изкушения. Във всеки един момент ние трябва да сме будни и със запалени светилници да чакаме Жениха да дойде, както е казано в Евангелието.
Нека нашите души бъдат като агънца кротки, събрани в кошарата на Св.Църква. И нека Вълкът/Князът на света/ никога да не ги открадне и погуби!
Господи, помогни ни да опазим докрай нашите души, за да могат те да се упокоят в Царството Небесно.   Амин

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки