ПРИМЕРЪТ НА СВЕТИИТЕ

Колко велик е примерът на светиите! Когато човек чете техните жития усилва вярата си, научава се да бъде търпелив. Вижда колко преходно е всичко земно. Ежедневното ни четиво трябва да са Житията на светиите, защото именно от тях човек може да се научи на всичко духовно. Те като духовни наставници докосват душата ни и й дават сили за духовна борба. Примерът на светите отци е безсмъртен. В тези последни времена в които живеем духовни наставници се срещат рядко и ни остава само примера на светите отци. От житията им ние трябва да черпим всичко потребно за душата ни. Четейки ги ние виждаме, че дори и един грешник може да се спаси стига да не се отчае, а да се покае искрено за сторенето от него. Можем да се научим как да придобием смирение и търпение и те да бъдат наши основни добродетели.
Колко велик е примерът на светиите, уподобили се на Христа и заслужили Царството Небесно! Нека по тяхното застъпничество и ние се удостоим с достоен завършек на нашия земен живот и вечно съжитество с Бог и неговите светии в Райските селения!

Няма коментари:

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, МОЖЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ ТУК Generated image

Популярни публикации

АВТОРСКО ПРАВО

Обръщам се към посетителите на блога, ако някоя публикация Ви хареса, споделете я. При копиране, моля, цитирайте автора и източника-http://gbabulkova.blogspot.com

Съдържанието в блога е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без мое разрешение е забранено.


Мои рисунки